17.10.2013

Egotripillä jo 20 vuotta


Eilen sitä käytiin taas miesystävän kanssa Tampere-talossa (jossa ollaan rampattu alvariinsa tänä vuonna). Tällä kertaa kyseessä oli Egotripin 20-vuotisjuhlakonsertti.

Konsertti alkoi kahdella uuden levyn biisillä, jotka itselleni eivät olleet tuttuja. Egotripin uusin levy Pilvien alla, maan päällä pitää sisällään yhtyeen tuotantoa, joka on aikanaan mennyt jonkun muun artistin levytettäväksi. Kuten pojatkin keikalla naureskelivat, että "pitäähän biiseistä tehdä ensin hyvät demot ja nyt he voivat omia biisit takaisin itselleen". Keikan ensimmäinen setti sisälsi parin biisin välein vanhaa ja uutta matskua, mutta varsinainen hittipotpuri alkoi väliajan jälkeen. Taattua Egotrippi-laatua siis. Encorekin heitettiin pariin kertaan.

Ensimmäisen encoren viimeinen biisi oli ainoa tuttu näistä uuden levyn biiseistä. Irinan tunnetuksi tekemän Hiljaisuus-biisin melodia oli pyörinyt pojilla mukana pitkään, mutta se puuttui hyvää tekstiä, jonka Irina sitten sai loihduttua biisin ympärille. Pojat olivat tosin ottaneet vapauden vähän varioida sanoja miehen suuhun sopivaksi esittäessään sitä eilen.

Keikka oli kokonaisuudessaan hyvä ja mukaansatempaava alun tunkkaisesta äänentoistosta huolimatta, mutta sekin korjattiin tai sitten korvat tottuivat siihen. Mikin (siis laulajan;) lyhyet ja ytimekkäät, mutta aina niin hauskat välispiikit hersyttivät taas naurunremakat yleisössä. Kerran jopa laulunsanat unohtuivat kesken kaiken ja biisin jälkeen mies myönsi ajatelleensa jo seuraavaa välispiikkiä, asia jota ei kuulemma kannata kenenkään aloittelevan artistin tehdä. Itse pääsin paremmin fiilikseen vasta nimenomaan toisella puoliajalla vanhojen ja uudempien hittien soidessa, sillä niitä olin 20-vuotiskeikalta odottanutkin. Biisejä tuli paljon ja tässä muutamia omia suosikkejani joita eilenkin kuultiin:

Gloria (Videot Tampereen Klubin keikalta parisen vuotta sitten, jossa itsekin olin mukana)
Pois minusta paha henki
Tällaisena iltana
Polkupyörälaulu
Asfaltin pinta
Posteljooni

Pistetään muutama kuvakin:



"Tällaisena iltana vois vaikka itseensä rakastua ja haistattaa pitkät kaikille koko rahalla. Tällaisena iltana, on niin hienoa hengissä olla..."

Ei kommentteja: