31.7.2013

Viikon fanitus: Plastic Tribe -silikonikorut

Ekologisia, hygienisiä, kauniita, suomalaisia koruja, jotka eivät allergisoi.


Ensimmäiset ajatukset lähtivät liikkeelle tatuointitaiteesta. Olisiko mahdollista luoda tatuointi jota pystyisi muuttamaan tai vaihtamaan tilanteen mukaan? --- Silikonikorumme valmistetaan aina laadukkaista ja mahdollisimman ekologisista materiaaleista. --- Silikonit eivät itsessään sisällä raskasmetalleja, nikkeliä, lateksia tai muitakaan allergisoivia aineita. --- Silikoni ei oikeastaan ole muovi, vaan pii-happi-polymeeri. Yksinkertaistettuna se valmistetaan siis hiekasta. Toisin kuin tavallisissa muoveissa, silikonin raaka-aineena ei ole käytetty ympäristöhaitoistaan tunnettua maaöljyä. Silikoni on verrattain huoleton materiaali. Korut on helppo puhdistaa vedellä ja miedolla pesuaineella. Kemikaaleja tai öljyjä ei puhdistamiseen suositella. Silikoni sietää hyvin lämpötiloja aina hyytävästä pakkasesta korkeaan kuumuuteen.

 Plastic Blossom -hiuskoru

Fly So High -kaulakoru

Hope-korvakoru

Kuvat Plastic Tribe -nettisivuilta

Suomen Turusta, Kati Jensenin käsistä ovat valmistuneet nämä ihanuudet ensimmäisinä maailmassa! Törmäsin silikonikoruihin ensimmäistä kertaa viime vuoden puolella Turussa kirjoitustulkkauksen pääsykokeissa, kun bongasin eräällä naisella kaulassaan Plastic Triben valkoisen Heavy Chainin. Oli heti pakko udella mistä hän sen oli ostanut ja mikä ihanuus tuo oli. Firman nimeä hän ei enää muistanut, mutta kehotti googlettamaan hakusanalla "silikonikoru". Senpä tein ja vastaani pöllähti oikeat nettisivut. Siitä lähtien olen pyöritellyt mielessäni, josko ostaisin itselleni jonkun ihanuuden, mutta vaihtoehtojen määrän ja valinnan vaikeuden vuoksi en ole saanut aikaiseksi.

Maaliskuussa Plastic Triben Kati oli Leijonan luola -ohjelmassa esittelemässä korujaan. Korut (kaula-, ranne-, korva-, hiuskorut ja amuletit) sopivat moniin eri tyyleihin. Kati ei kerro pelkäävänsä kilpailua, vaikka joku muukin keksisi myöhemmin silikonikorun idean, hän on sentään keksinyt sen ensimmäisenä maailmassa. Plastic Tribe on kuitenkin aina se aito ja oikea silikonikoru. Eikä kunnianhimoakaan häneltä puutu, jään siis jännityksellä odottamaan mihin kaikkeen Plastic Tribe vielä yltääkään, sillä hän sai kaksi sijoittajaa innostumaan ideastaan ohjelmassa. Ovet Japaniinkin on nyt auki Facebookin mukaan.

Itsekin sain vihdoin ja viimein hyvän syyn tilata ensimmäisen koruni. Nimittäin firman Facebook-sivuilla oli hetki sitten arvonta ja kysely, että mitä kautta ihmiset ovat saaneet tietoa koruista, koska tilauksissa ja kävijämäärissä on tullut kova piikki. Leijonan luola jakso esitettiin uusintana 19.7. (p.s. ja Jim-kanavalta se tuli sattumoisin hetki postauksen lähettämisen jälkeen), joten sen täytyi osittain selittää yhtäkkiset tilausmäärät. Vaikka arvonta oli jo suoritettu, avasin sanaisen arkkuni ja kerroin nolostellen, etten omistanut vielä yhtäkään korua, vaikka olin jo aikaisemmin mainostanut firmaa Facebook-seinälläni ja eräs kaverini intoutui siitä tilaamaan itselleen kauniin hiuskorun. Ihania vaihtoehtoja ja värejä vain on niin paljon, että päätöksen tekeminen oli jäänyt ja jäänyt. Kati oli kuitenkin mukava ja antoi minulle rohkaisuksi 5€ lahjakortin verkkokauppaan, jotta saisin vihdoin ja viimein tilattua oman ihanuuteni. KIITOS KATI! :)

Nyt se päätös sitten oli tehtävä ja ostoskoriin helähti Plastic Triben timanttilogoilla varustettu musta Girls Best Friend -kaulakoru. Muutaman päivän päästä koru lipsahti postiluukusta isossa valkoisessa kirjekuoressa, josta paljastui tämän näköinen paketti.

Koru toimitettiin mustien pahvikansien välissä muovikalvolle aseteltuna. Näin säilytettynä koru kestää kunnossa pitkään eikä siihen tule taitoksia. Värivaihtoehtojakin oli useampia, mutta musta tuntui parhaimmalta vaatteen kuin vaatteen kanssa. Jos raaskisi ostaa näitä joskus useampia, niin hyvältä näyttää myös kaksi eriväristä korua päällekkäin, kuten tässä esim. musta ja kulta.

Kuva: Plastic Tribe

Tietenkin koru piti ottaa heti käyttöön. Tosin näin iso koru vaatii oikeanlaisen paidan, jotta se saa levätä kauniisti ihoa vasten. Saattaisihan se näyttää hyvältä myös vaalean paidan päällä, mutta ajatus silikonista kangasta vasten ei houkuttele nimittäin sen kiiltävä, nukaton pinta asetetaan kantajaa vasten ja se saattaisi kerätä itseensä kangaspölyä. Tosin voihan korun aina pestä puhtaaksi.

Koska omistin jonkun aikaa microdermal-lävistyksen rintakehässäni ja se esti kaulakorujen pitämisen useamman vuoden, korun laittaminen kaulaan tuntui aluksi vieraalta, etenkin kun se oli aika kookas. Silikonikoru on kuitenkin huomaamattoman kevyt, joten näiden korujen pitäminen ei varmasti ahdista, vaikkei olisi kovin tottunut kaulakorujen käyttäjä. Hiostava ilmakaan ei aiheuttanut niin paljon hikoilua korun alla kuin aluksi kuvittelin, sillä silikoni ihoa vasten hikisenä päivänä ei voi täysin hiostamaton olla. Tämä kyseinen malli on kuitenkin melko ilmava, joten hikinoroja tai edes karpaloita ei päässyt syntymään, lähinnä se liimautui kevyesti ihoon. Ja koska koru on pestävä, ei haittaa vaikka vähän hikoiluttaisi. Miesystäväni innostui heti ajatuksesta, että ottaisin aurinkoa tämän kanssa, niin, että saisin Plastic Tribe -rusketuksen. En taida sitä kuitenkaan kokeilla, ainakaan tietoisesti. Tosin kuvasta päätellen ei minuun tunnu aurinko tarttuvan muutenkaan. ;)


Etenkin nyt kun ihoni on alkanut oireilla herkemmin ties mistä kaikesta, uskalla hyvällä omalla tunnolla käyttää tätä korua, sillä silikoni on aika varmasti melko turvallinen aine, käytetäänhän sitä ihmisen sisälläkin erilaisissa implanteissa. Tosin nettisivuillakin muistutetaan varmuudeksi, että silikoni tai sen sisältämät väriaineet saattavat aiheutta allergiaa. Itse tosin pidän korua turvallisin mielin eikä parin päivän käyttö ole ainakaan kutinaa aiheuttanut. :)

Toivelistalla onkin seuraavaksi violetti Cinderella -amuletti, jonka voi kiinnittää toiseen silikonikoruun, vaatteeseen tai vaikkapa hiuspinniin kristallimagneetilla. Ylhäällä nähty valkoinen Hope-korvakoru olisi ihanan vintage-henkinen. Haluaisin kokeilla myös hiuskoruja, sillä hiukseni ovat niin liukkaat ja pääni on niin hassunmuotoinen puikula, ettei siinä yleensä kestä mitkään huivit tai hiuspannat, vaan ne karkaavat aina takaraivolle. Silikoninen hiuskoru kestääkin varmasti tukevasti päässä, kun se ei pääse liukumaan hiuksia vasten toisin kuin esim. kangas. Tässä siis synttäri/joululahjalistaa vaan vinkkinä miesystävälle! ;)

Ja nyt ei kun kaikki tilaamaan omat ihanat silikonikorunne. Verkkokaupassa on ilmainen ja nopea toimitus:
 Plastic Tribe -verkkokauppa
Muokkaus 12.8.
Pakkohan se oli alennuskoodilla tilata itselleen vielä uusi satsi. Tällä kertaa posti toi yllämainitut Hope-korvikset (ihanan massiiviset, mutta superkevyet) ja Cinderella-amuletin sekä sen kiinnitykseen tarkoitetun kristallimagneetin.

Ei kommentteja: